- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Duygulu Köyü gençlerinin hayata geçirdiği proje takdir topluyor. Köy gençliği tarihine sahip çıkarak, atalarının kullandığı materyalleri kültür merkezlerinde sergiliyor.
Ardeşen ilçesine bağlı Duygulu Köyü muhtarlığı ile köy gençliğinin yürüttüğü “Ata’dan Toruna” projesi kapsamında, köyün tarihine ışık tutacak eserler sergileniyor.
Duygulu Köyü’nde yaşamış insanların yıllar önce kullandığı malzemeler köyün kültür merkezinde sergileniyor.
Duygulu Köyü Muhtarı İsmail Topaloğlu ve köy sakinlerinden Sebahattin Tercüman projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.
“TAMAMIYLA KÖYÜN DESTEĞİ İLE KÜLTÜR MERKEZİNİ YAPTIK”
Köyde üçüncü dönem muhtar olan İsmail Topaloğlu “Tek aday olarak 10 yıldır muhtarım. Köy halkı bana hep destek veriyor. Köyde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Yapılan her faaliyete katkı ve desteğim şahsım ve köy halkı olarak oluyor. Gece gündüz çalışarak kültür merkezimizi inşa ettik. Kültür Merkezimizin inşasını devletin katkısı olmadan köy halkının çabaları ve destekleriyle yaptık.” Dedi.
“KÖY GENÇLİĞİ OLARAK ATALARIMIZA TARİHİMİZE HASRETİZ”
Ata’dan Toruna projesinin hayata geçirilmesinde öncü olan köy sakinlerinden Sebahattin Tercüman “Biz önce birlik olmayı başardık. Köyde gençliği ve halkı olarak ilk adımımızı attık. Köy gençliği olarak köyümüze ve dedelerimize, kısaca tarihimize hasretiz. Bunu gidermek için köy gençliği olarak bir araya geldik ve ne yapabiliriz, onu konuştuk. Bu kapsamda çok amaçlı kültür merkezimizi yaptık. Merkezimizde kütüphanemiz var. tarihi eserlerimiz var, bu tarihi eserlerimiz çok ama çok değerli. Nedeni de şu, bu köyde yaşamış atalarımızın kullandığı materyaller var.” ifadelerini kullandı.
“1870 YILINA AİT MATERYALLERİMİZ VAR”
Burada bulunan eserlerin neredeyse tamamı köyde yaşamış atalarına ait olduklarını söyleyen Tercüman “Biz bunla ilgili her evde materyalleri aldık. Üstüne isimlerini ve kullanıldıkları tarihi yazdık. Mesela 1870 yılında kapılarda kullanılan bir malzeme var. Tarihleri biz değil, materyalleri aldığımız evlerde yaşayan büyüklerimizden aldık.” Diye konuştu.
“BAŞARIMIZIN ANAHTARI BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDİR”
Açılışı 3 ay önce yaptıklarını dile getiren Sebahattin Tercüman “3 ay önce açılışımızı elleri öpülesi annelerimizle yaptık, kurdeleleri annelerimiz kesti. Festival havasında bir açılışımız oldu. Bizim bu başarıyı göstermemizin ve bunu devam ettirmemizin en önemli vesilesi birlik beraberlik içerisinde hareket etmemizdir.” Açıklamasında bulundu.
“BUNU SÜRDÜREBİLİRSEK NE MUTLU BİZE”
Tercüman, son olarak “Amstrong Ay’a çıktığı zaman ilk şu sözü söylemişti: “Benim için küçük insanlık için büyük bir adım.” Ben de şunu söylemek istiyorum. Bizim bu yaptığımız çalışma bugünü bizim için küçük; ama yarınlarımız için çok büyük. Yarın kimse arkeolojilerle bu tür materyalleri toprak altında çıkarmayacak biz yüzyıllar sonrasına hazır bir şekilde bırakacağız inşallah. Bunu sürdürebilirsek ne mutlu bize.” İfadelerini kullandı.
Özel Haber: Mustafa ÖZYANIK - www.sondakikarize.com
HABERE YORUM YAZIN
- Rize'de "TRT Sanatçıları Şehir Konserleri" Düzenlendi
- 12. Tulum ve Kemençe Festivali Başlıyor
- Atmaca Tutkunları Ardeşen'deki Festivalde Buluştu
- Burhan Okutan'ın Yeni Kitabı Okuyucularıyla Buluşuyor
- Formulaz Heyecanını Kış Mevsimine Taşıdılar
- Ardeşen'de Atmaca Festivaline Büyük İlgi
- Aslışen'in Bilişsel Gelişim Kitabı Çıktı
- Niyazi Gül: Etkin Şekilde Hizmet Veriyoruz