- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde personel açığı nedeniyle yoğun bakım ünitesinin kapatıldığına ilişkin iddialarla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesi
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Rize’de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2008 yılından bu yana hizmet vermektedir. Hastanenin resmi sitesinde yer alan tanıtım videosunda 90 poliklinik odası, 400 hasta yatağı, 11 ameliyathanesi, yoğun bakım üniteleri, anjiyografi ve görüntüleme merkezleri ile modern bir hastane altyapısına, bununla birlikte uzman hekimler ve tecrübeli sağlık çalışanlarına sahip olduğu belirtilmektedir. Ayrıca ilgili videoda, hastanenin açılmasıyla birlikte Rize’nin il dışına sevk ettiği hasta sayısında önemli bir düşüş yaşandığı ve çevre illere de hizmet veren önemli bir sağlık kuruluşu haline geldiği ifade edilmektedir.
Bölge halkı için önemli olan Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde çeşitli medya organlarında hastanenin yoğun bakım ünitesinin 70 hemşirenin tayininin çıkması nedeniyle kapatıldığı iddiaları yer almıştır. İlgili haberde, Rize’de günlük olarak hasta muayenesinin 750 ile 1150 arasında olduğu hastanede, modern cihazlar olmasına rağmen sağlık personeli açığı olduğu, 70 hemşirenin tayin edilmesiyle birlikte yerine yeni atamaların yapılmadığı belirtilmiştir. Bu nedenle hastanede bulunan 3 yoğun bakım ünitesinin kapatıldığına yer verilmiştir.
Bu bağlamda;
1 - Söz konusu iddialar doğru mudur?
2 - Hastaneden 70 hemşirenin birden tayinin yapılmasının gerekçesi nedir? İlgili tayinler yerine yeni atamalar yapılmış mıdır? Yapılmamışsa gerekçesi nedir?
3 - Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yapılan planlamaların doğru olup olmadığına dair bir araştırmanın yapılması ihtiyacı var mı? Yanlış planlama sonucu milyonlarca dolarlık araç/gereç/cihaz alındığı, ancak bunların bir kısmının kullanacak personel olmadığından, bir kısmının da yeteri kadar hasta bulunmadığından atıl kaldığı; diğer taraftan yeteri kadar hasta ve personelin bulunduğu alanlarda gerekli yatırımların yapılmadığı iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur?
4 - Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugünkü imkanlarına göre kaç doktor, yardımcı ve teknik personelle rantabl çalışılabilir? Şu anda kaç personel mevcut; hangi alanlarda ne kadar personel ihtiyacı vardır?
05/05/2017 - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu
HABERE YORUM YAZIN
- Ardeşen Bld. Meclisi Toplantısında Esenyurt Gerginliği
- Mertoğlu: Ardeşen'e Farklı Alanda Hastane Kazandırabiliriz
- Ardeşen'de Ayı Saldırısından Kaçan Sürü Aranıyor
- Pazar'da Trafik Kazası: 2 Yaralı
- Ardeşen'de Atmaca Güzellik ve Beceri Yarışması...
- Mertoğlu: Rize'mize 30 Doktor Ataması Hayırlı olsun
- AK Parti, Ardeşen'de İlçe Bşk. Adayını Belirledi
- Ardeşen'de Yaylada Mahsur Kalan 6 Kişi Kurtarıldı